Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Sánchez a l’estil Trump: Fomento construirà un mur de formigó de 2,5 metres a Ceuta

Tindrà forma de “tancament perimetral” i evitarà que joves i adults saltin als vaixells per arribar a la península

Redacció 12/07/2019

Una de les propostes estrella de Donald Trump per a accedir a la casa blanca i governar els EUA va ser prometre la construcció d’un mur de centenars de quilòmetres a la frontera del sud del país amb Mèxic. El motiu era evident: una campanya populista que assegurava reduir la immigració llatinoamericana cap a Nord-Amèrica.

Una promesa que, de moment, no només no ha complert sinó que, a més, pretenia que fos costejada pel govern mexicà fet imporrible. Ni una cosa ni l’altra i, a més, el drama dels immigrants segueix amb força als passos de frontera dels EUA amb Mèxic.

La crítica, però, no li ha arribat al gobierno del PSOE. L’executiu en mans de Pedro Sánchez ha anunciat que construirà un mur de formigó de 2,5 metres al port de Ceuta per a evitar l’entrada d’immigrants des d’Àfrica i i que tindrà una funció de tancament perimetral.

Ports de l’Estat ha explicat que el projecte és per evitar l’accés de migrants a les instal·lacions portuàries amb l’objectiu impedir l’accés dels homes i joves migrats que sovint intenten passa la frontera saltant a alguns vaixells i arribar a la península. Les obres han estat adjudicades per via d’emergència amb Dragados i tenen un pressupost de 2,5 milions d’euros.