Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Qui menteix sobre el pacte entre Gobierno i Cs?

|

- Publicitat -

Tot i la predisposició d’ERC a Madrid a tornar a pactar amb el Gobierno de coalició de PSOE i Podemos, finalment l’executiu de Pedro Sánchez ha optat per la dreta més reaccionària i pactar amb Ciudadanos la pròrroga de l’estat d’alarma per 15 dies més.

Ciudadanos ha assenyalat que, gràcies a l’acord que ha arribat amb la Moncloa aquest dimarts per a perllongar quinze dies més l’estat d’alarma, no es constituirà la taula de diàleg sobre Catalunya que ERC exigia a l’executiu a canvi d’oferir els seus vots al Congreso per aprovar la cinquena pròrroga.

Publicitat

“Gràcies al paper de Cs, no es produirà cap taula de negociació amb ERC ni els separatistes per dinamitar la igualtat entre espanyols. Per això ens vam mostrar satisfets d’haver aconseguit aïllar les demandes dels nacionalistes per posar els espanyols en el centre i haver aconseguit millores per a tots ells”, ha afirmat Cs en un comunicat.

La plantada a ERC per part de PSOE i Podemos recordava les paraules de Pedro Sánchez: “gracias por el voto a cambio de nada”. El rebombori generat ha fet que ara el Gobierno desmentexi a Cs. Qui menteix, doncs?

En la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, la ministra d’Hisenda i portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, ha afirmat que “la totalitat” de les qüestions plantejades per Ciudadanos al llarg de la negociació amb el Govern per donar suport a una nova ampliació de l’estat d’alarma, que haurà d’autoritzar aquest dimecres al Congreso han estat “econòmiques” en la seva majoria, al costat de l’exigència que juliol es declari mes hàbil al Parlament. “No em consta cap altra qüestió que no estigui dins d’aquest context”, ha asseverat.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut