Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Putin responsabilitza els EUA i Occident de l’ocupació russa d’Ucraïna en el seu primer discurs institucional des de l’inici de la guerra

|

- Publicitat -

L’etern president de Rússia, Vladímir Putin, s’ha dirigit per primera vegada des del 2021 als seus ciutadans i al món per abordar en un discurs institucional l’estat de la nació russa gairebé 1 any després de l’inici de l’ocupació, i de la consegüent guerra, d’Ucraïna. El discurs de Putin, que ha agafat per sorpresa tothom, coincideix també amb la visita sorpresa que el president dels Estats Units d’Amèrica, Joe Biden, ha efectuat a Ucraïna precisament amb motiu de l’inici del conflicte un any enrere.

Putin ha centrat el seu discurs a justificar l’ocupació d’Ucraïna, que ha continuat titllant d'”operació militar especial”, tot culpant tant els EUA com Occident. El president rus sosté que tota la responsabilitat és dels EUA i d’Occident, afirmant que ell estava disposat a mantenir un “diàleg constructiu amb Occident”, i que el desembre del 2021 va enviar a l’OTAN “garanties de seguretat” per prevenir conflictes a les seves fronteres i aconseguir “un sistema de seguretat just i igualitari”. Tanmateix, segons ha expressat Putin, va rebre una resposta “hipòcrita”, una “negativa directa i radical”, que a ulls seus es va entendre com l’inici del conflicte per part dels EUA.

Publicitat

El president rus també denuncia que l’objectiu dels EUA és tenir un “poder il·limitat” a tot el món, fet que proven les bases militars que tenen distribuïdes arreu, i que per assolir aquesta hegemonia, “etiqueten i estigmatitzen els països i els seus líders, creen la imatge d’enemics per distreure l’atenció del poble”.

A més a més, Putin s’ha referit al poble d’Ucraïna com a un “ostatge del règim de Kíiv”, segons recull el 324: “”Ja he dit moltes vegades que el poble d’Ucraïna s’ha convertit en l’ostatge del règim de Kíiv i dels seus senyors occidentals, que han ocupat efectivament aquest país en el sentit polític, militar i econòmic”.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units

Amb tot, Putin ha afirmat que Rússia viu un moment “difícil i decisiu” però s’ha mostrat convençut que l’exèrcit rus “guanyarà la guerra”, malgrat que fins ara els seus plans i ofensives militars s’han torçat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut