Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

PSOE i Podemos se’n foten de la memòria històrica

|

- Publicitat -

La intenció del Gobierno anunciada a tort i a dret per alguns membres de la coalició entre PSOE i Podemos de retirar les medalles al torturador franquista i policia espanyol Billy el Niño ja s’han concretat.

S’ha presentat una Preposició No de Llei per a debatre al Congreso si es retiren o no les condecoracions al ja difunt franquista.

Publicitat

Cal recordar que una Preposició No de Llei no obliga al Gobierno a res. Així doncs, aquella vehemència de Jaume Asens que assegurava que “tenien un deute amb les víctimes del franquisme” s’ha quedat en un debat a la Cambra Baixa espanyola.

De fet, tal com explicava el cronista de La República Joan C. Marzo, l’article 12 del BOLETÍN OFICIAL DE LAS CORTES GENERALES DEL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS Serie B Núm. 66-1 30 de julio de 2019 Pág. 5 disposa que “No procederá la revocación” d’una medalla o condecoració a un policia “cuando el beneficiario de la recompensa hubiera fallecido” que és el cas.

En resum, PSOE i Podemos, el Gobierno més progressista mai vist fins ara a Espanya, se’n foten de la memòria històrica. El diputat independentista basc Jon Iñarritu lamentava que el que s’hagi presentat sigui una Proposició No de Llei i no pas una Proposició de Llei.: “S’ha de passar dels debats a les mesures”.

Et pot interessar  La justícia madrilenya obre diligències contra Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, per tràfic d'influències
Publicitat

Opinió

Minut a Minut