Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ponsatí no s’amaga i insinua que tornarà a Catalunya la setmana que ve magrat els riscos

"No penso posar la cara perquè em fotin una bufetada" ha reblat Ponsatí, sobre la improbable compareixença davant el Tribunal Suprem

|

- Publicitat -

L’eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, assegura que tornarà a Catalunya malgrat el risc de tornar a ser detinguda, tal com va ocórrer en el seu retorn des de l’exili a finals del passat mes de març. Així ho ha assegurat l’exconsellera en una entrevista amb RAC1, on ha explicat que passarà la resta de la setmana a Brussel·les i que també visitarà la Catalunya Nord el cap de setmana, però que després tornarà a Catalunya, assumint el risc que aquest gest pot suposar una nova detenció. Per ara, Llarena va donar 5 dies a Ponsatí perquè acrediti la petició d’empara a la comissió d’Assumptes Jurídics del Parlament Europeu.

A ulls de Ponsatí, fa molt que temps que Llarena l’hauria d’haver “deixat en pau”, tot i que admet que la situació s’esclariria “si la comissió proposa que se’m mantingui l’empara”. No obstant això, l’eurodiputada no guarda massa esperances en aquest òrgan, ja que la comissió “està controlada per eurodiputats espanyols”, concretament per Cs, que presideix l’òrgan. Amb tot, però, l’eurodiputada, que gaudeix de la immunitat europarlamentària, recorda que les ordres de detenció que tramiti Llarena seran il·legals. Per aquest mateix motiu, insisteix que no compareixerà davant el Suprem quan torni. “No penso posar la cara perquè em fotin una bufetada” ha reblat.

Publicitat

Ponsatí havia de comparèixer el passat dilluns, 24 d’abril, davant el Tribunal Suprem, a Madrid, acusada d’un delicte de desobediència greu, després d’haver passat prop de 6 hores detinguda a la Ciutat de la Justícia el dia del seu retorn a Barcelona. L’eurodiputada, tanmateix, va decidir deixar plantat el jutge que instrueix la causa de l’1-O, Pablo Llarena, i tornar a Bèlgica per continuar amb la seva feina. El seu equip defensor, encapçalat per Gonzalo Boye, va esgrimir una sentència del TJUE per justificar que amb la demanda d’empara Llarena estaria obligat a deixar sense efecte la citació i la resta de mesures restrictives dels drets de Ponsatí.

Et pot interessar  El catalanisme, el sentiment més estès a Catalunya seguit de l'europeista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut