Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Podemos promociona des del Gobierno un guardia civil que anava a les seves llistes

Es va quedar sense acta i ara ocuparà un càrrec de màxim nivell dins de la Secretaría de Estado de Seguridad

Redacció
Redacció 30/03/2020

Ni nova política ni res de res. Podemos fa poc que toca poder, és membre de la coalició de l’executiu espanyol juntament amb el PSOE, i ja actua com han fet tots els partits: aprofitant-se’n.

José Antonio Delgado Ramos és un guàrdia civil espanyol que va anar a les llistes de Podemos i no va sortir escollit. De fet, va perdre l’acta perquè a l’anterior legislatura sí que va aconseguir ser diputat. Ara, sense representació pública, esperava destí a les files de la benemèrita.

Però sembla que la bona relació que manté amb Pablo Iglesias l’ajudarà a no haver d’esperar. Segons explica el diari VozPopuli, exercirà des d’ara la funció d’assessor del Ministeri de l’Interior. Així doncs, ocuparà un càrrec de confiança propi de funcionari de Nivell 30 (el màxim a l’Administració), un fet que segons el mitjà citat hauria fet enfurismar el mateix cos de policia.

Delgado Ramos havia dedicat bona part de la seva trajectòria dins del cos de policia a Trànsit. La informació de BOE -que signa la ministra de Defensa Margarida Robles indica que Delgado Ramos passarà a ocupar la seva nova funció en condició de “serveis especials”. No se sap ben bé sobre què assessorarà i més en plena crisi per la pandèmia del nou coronavirus.

Fins i tot, el diari citat explora la possibilitat que sigui una nominació incorrecta. Un alt comandament de la Guàrdia Civil considera que els supòsits de servei especial prohibeixen a un Guàrdia Civil exercir d’assessor a Interior a la Secretaria d’Estat de Seguretat i apunta a una “prevaricació administrativa”. “Hi hauria d’haver anat en situació d’excedència”, opina. Per la seva condició de membre del sindicat de la benemèrita AUGC va ser vocal de Consell de la Guàrdia Civil, l’òrgan de comunicació entre l’Administració i les associacions professionals.

Relacionats