Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Podemos i IU imitaran l’estratègia independentista per fer la República espanyola

Demanaran un referèndum i impulsaran la reprovació de Felip VI en mil ajuntaments

|

- Publicitat -

Des del primer dia han fet front al projecte republicà català, però ara semblen disposats a copiar fil per randa el seu tarannà per impulsar un moviment republicà espanyol perquè l’Estat deixi de ser una monarquia parlamentària.

Segons una enquesta del mateix partit, el 54% dels espanyols està a favor que s’organitzi un referèndum per decidir entre monarquia i república. Una pregunta que tindria el 46% dels vots a favor de la República i amb només el 27,2% dels votants comprant l’opció monàrquica.

Publicitat

Aquesta tendència, però, necessitarà un suport polític i social que ara mateix no hi és, motiu pel qual el partit d’Alberto Garzón, Izquierda Unida, imitarà la reprovació del monarca al Parlament de Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona i impulsarà en mil ajuntaments unes mocions on es reprovi Felip VI i s’exigeixi un referèndum.

La jugada, per tant, és calcada a la catalana. La mateixa que dia rere dia ha rebut crítiques des de totes les esferes polítiques de l’Estat, inclosa la que avui impulsa aquesta estratègia,

Publicitat

Opinió

Minut a Minut