Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Podemos, camí del PP: Un advocat acomiadat assegura que denunciarà pagaments en B

Assegura que l’han fet fora en detectar una “sèrie d’irregularitats” sobre el funcionament intern de el partit

Agències 07/12/2019
Imatge d'una reunió interna de Podemos / Flickr

L’advocat José Manuel Calvente que ha estat acomiadat aquesta setmana per Podemos ha assegurat que “no hi ha cap expedient ni cap denúncia interna per assetjament sexual” i que “l’única menció” és la nota de premsa publicada per la formació.

“Aquest expedient no existeix, van a muntar un expedient fals després de l’acomiadament. És un vil muntatge del partit per desprestigiar-me”, ha criticat Calvente en una entrevista a la Cope.

En la mateixa línia, l’advocat ha incidit que l’acusació d’assetjament sexual és “rotundament falsa” i ha afirmat que és un “vil muntatge” de Podem contra la seva persona.

Precisament, Calvente ha assenyalat que té proves “que tot és fals” i ha destacat que està preparant una querella per calúmnies contra tots aquells que “estan difamant” sobre ell.

El lletrat ha explicat que ell i la seva companya Mónica Carmona van recopilar una “sèrie d’irregularitats” sobre el funcionament intern de el partit, que “van a ser objecte de querella i investigació judicial”. “Ens convertim en persones perilloses per Podemos i ens cessen”, ha sentenciat.

Calvente ha afegit que traslladarà totes aquestes proves a la Justícia perquè investigui si hi ha una trama de sobresous i corrupció a Podemos. “Prefereixo reservar les proves de la caixa B de Podem per a la Justícia i els afiliats de el partit. El meu principal objectiu sempre ha estat la integritat ètica i moral i el compliment de la llei”, ha conclòs.