Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Pedro Sánchez repudiat per uns estudiants ecologistes

|

- Publicitat -

Si no és capaç de reunir-se amb un grup de joves ecologistes, formar Govern deu ser tota una quimera per a Pedro Sánchez, president en funcions del Gobierno.

Resulta que el moviment estudiantil contra el canvi climàtic Fridays For Future, inspirat en l’activista sueca Greta Thunberg, ha rebutjat la invitació per assistir aquest dilluns a la reunió que el socialista ha mantingut amb organitzacions ecologistes en el marc de la seva ronda de consultes amb la societat civil per elaborar una proposta de govern per a presentar a Unidas Podemos.

Publicitat

“No volem convertir-nos un instrument mediàtic en la formació d’un govern”, explica aquest col·lectiu, que integren estudiants de tot l’Estat i que es defineix com “apartidista”.

“No es tracta que es reuneixin amb nosaltres, es tracta d’assegurar el més aviat millor el que necessitem les generacions presents i futures, sense mesures d’aparador ni trampes a curt termini”, afegeixen en un comunicat.

El moviment Fridays For Future (que vindria a voler dir ‘Divendres pel futur’) va aterrar el passat mes de febrer a l’Estat i des de llavors ha convocat desenes de protestes a ciutats d’arreu per exigir als dirigents polítics que prenguin mesures “urgents” que aconsegueixin pal·liar els efectes de la “crisi climàtica”.

Aquestes protestes solen convocar els divendres davant de les seus d’institucions legislatives i governamentals, com el Congreso, emulant l’adolescent sueca Greta Thunberg, que des de l’any passat es concentra, tots els divendres, davant del Parlament de Suècia.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut