Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Operació Catalunya: El TSJ de Madrid paralitza la comissió rogatòria contra Rajoy a Andorra

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha estimat la petició de mesures cautelaríssimes presentades per la defensa de l’exministre espanyol Jorge Fernández Díaz i ha decidit aturar fins al dijous la comissió rogatòria cursada per Andorra que l’afectava juntament amb l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i l’exministre Cristóbal Montoro per l’Operació Catalunya.

El tribunal madrileny vol sentir les al·legacions de l’Advocacia de l’Estat i de la fiscalia abans de tornar-se a pronunciar sobre una suspensió cautelar. La justícia andorrana investiga Rajoy, Fernández Díaz i Montoro per extorsionar directius de Banca Privada d’Andorra perquè facilitessin informació sobre comptes de polítics catalans, com ara Jordi Pujol, Artur Mas o Oriol Junqueras.

Publicitat

La querella presentada el juny per Juristes Drets i l’Institut de Drets Humans d’Andorra (Idha) els acusa d’utilitzar “informació economicofinancera falsa” de Banca Provada Andorrana (BPA) per a intimidar diversos dirigents andorrans amb el pretext que responia als “interessos del govern espanyol”.

Et pot interessar  Els 14 jutges a favor del dret a decidir denuncien de nou la policia patriòtica de Villarejo i Pino per la filtració dels seus DNI
Publicitat

Opinió

Minut a Minut