Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La querella andorrana acusa Rajoy d’usar documents falsos per aconseguir dades de Mas, Junqueras i els Pujol

|

- Publicitat -

La querella presentada per Juristes Drets i l’Institut de Drets Humans d’Andorra (Idha) contra l’expresident espanyol, Mariano Rajoy, i els seus exministres d’Economia i Interior, Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz continua avançant per fer justícia.

Segons explica El Plural, els denunciants acusen Rajoy d’utilitzar “informació economicofinancera falsa” de Banca Privada Andorrana (BPA) per a intimidar l’excap de Govern d’Andorra, Antoni Martí Petit i els exministres de Finances, Jordi Cinca Mateos; d’Exteriors, Gilbert Savoia Sunyé i d’Economia i Territori, Jordi Alcobé Font durant la reunió del 8 de gener de 2015 en territori andorrà.

Publicitat

Informació dels polítics independentistes 

El text apunta que l’expresident espanyol va orquestrar una sèrie d’operacions contra les entitats bancàries BPA i Banco de Madrid, propietat dels querellants germans Cierco per tal d’aconseguir informació bancària dels polítics independentistes catalans com Artur Mas, Oriol Junqueras i els seus familiars i els Pujol. Tot plegat, en el marc de l’Operació Catalunya i com sempre, amb l’excusa que responia als “interessos del Gobierno”.

Els responsables de l’executiu espanyol “van enviar informació economicofinancera presumptament falsa a les autoritats americanes perquè fos el FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network), que depèn del Departament del Tresor dels EUA, qui fes arribar en el moment oportú una nota a les autoritats andorranes per a fer-los creure que havien d’intervenir i liquidar BPA, per ser una entitat de rentatge de capitals”, afirmen.

En total, els delictes sumen penes de presó de fins a 29 anys pels expolítics del PP. Els querellants remarquen que és “un atac en tota regla a la sobirania andorrana” i tot per accedir als comptes bancaris dels independentistes catalans i les seves famílies.

 

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut