Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

On és la Fiscalia de Pedro Sánchez? Nou permís per Urdangarín

|

- Publicitat -

Aquest matí us explicàvem que la Fiscalia de Pedro Sánchez ha presentat un recurs contra la decisió de la jutgessa de vigilància penitenciària de ratificar el permís de 72 hores atorgat per la Junta de Tractament de Lledoners a Jordi Cuixart. Insisteix que ni reconeix ni es penedeix del delicte de sedició pel qual va ser condemnat.

Una obsessió amb els presos independentistes que no ha passat amb el cunyat del rei Felipe VI, Iñaki Urdangarin, condemnat per delictes de prevaricació continuada i malversació (tots dos a concurs), tràfic d’influències, frau a l’Administració i dos delictes fiscals. El marit de la Infanta està des de llavors en un mòdul en el qual no hi ha altres presos, ja que la presó d’Àvila és una presó de dones.

Publicitat

Així i tot, en complir una quarta part de la condemna va accedir al segon grau a través de l’article 117 i ha pogut sortir a fer voluntariat i ja ha gaudit de dos permisos, l’últim el passat cap de setmana. Públicament, o almenys que hagi transcendit, Urdangarin no ha acceptat la condemna, no s’ha mostrat penedit ni ha demanat perdó. Malgrat això cap ens del ministeri públic i judicial s’ha oposat a les seves peticions de permisos i aplicacions d’articles per a poder sortir de la presó. La Fiscalia de Pedro Sánchez s’empara, però, que els presos independentistes han dit que “ho tornarien a fer” i, per tant, pretén que es deneguin les peticions.

Des de diumenge, segons publiquen diferents mitjans espanyols, Urdangarin està gaudint del seu segon permís. Se’l va veure passejar per una ermita el diumenge a 20 quilòmetres de Vitòria i dilluns caminant pel centre de la capital d’Euskadi.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra
Publicitat

Opinió

Minut a Minut