Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Noves dades fan més gran l’escàndol sobre els tests defectuosos comprats per Espanya

|

- Publicitat -

La gestió nefasta de la pandèmia perpetrada pel Gobierno segueix generant titulars d’escàndol. No parlem de fer sortir l’exèrcit al carrer a patrullar, a comandar les rodes de premsa per a militars, a fer tard i malament cas a les encertades consignes fetes de Catalunya per aturar la pandèmia o del nacionalisme patri que ha despertat la Covid-19 al Gobierno del diàleg de socialistes i comuns.

En aquesta ocasió ens centrarem en els tests comprats per l’executiu espanyol i que han resultat ser un autèntic fiasco. No només pels diners tirats directament a la brossa sinó per la incertesa i els embolics que han provocat als hospitals que atenen els malalts del nou coronaviurs.

Publicitat

La totalitat dels hospitals de l’estat han confirmat el nyap perpetrat des de la Moncloa: les seves anàlisis internes han corroborat que les proves ràpides adquirides no eren eficients. En una entrevista a El Mundo, el doctor Julio García, un dels experts espanyols en Microbiologia amb més reputació, avisava “Cap dels tests xinesos que hem provat fins ara funciona”.

I és que recopilant els informes dels hospitals, ni a la segona remesa els tests eren fiables. Els centres sanitaris recullen les següent dades vergonyoses: els primers tenien una fiabilitat del 25% i la segona remesa un 58%. Les queixes han provingut sobretot de les “regions històriques” de l’Estat. Des de Galícia i el País Basc ho han tingut clar. El comitè de direcció de la Xunta ha dit que els resultats dels tests oferts pel Gobierno “no tenen rellevància clínica”. De fet, a les terres gallegues les proves ràpides provinents de l’Estat ja no s’utilitzen per a la detecció de residències d’avis, emergències ni professionals sanitaris. A Euskadi, el govern va desconfiar des d’un principi dels tests ràpids oferts per l’equip de Salvador Illa i ha fet una prova addicional amb PCR quan els tests espanyols donaven un resultat negatiu.

Et pot interessar  Illa aposta per un “Govern sense vetos” després del 12-M: “Vull col·laboració, estendre la mà”

A Catalunya l’escàndol també hi és: tenim una empresa catalana, Grup Met, que té capacitat per repartir 1 milió de tests PCR i 200.000 proves serològiques per setmana. Malgrat això, critiquen que el Gobierno encara no s’hagi posat en contacte amb ells.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut