Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Nova manca de transparència greu de Gobierno sobre la venda d’armes internacional

|

- Publicitat -

De nou, el Gobierno “més progressista de la història” és poc transparent a l’hora de parlar dels seus negocis armamentístics amb l’Aràbia Saudita.

Ara fa uns mesos, l’executiu de Pedro Sánchez va utilitzar com a excusa la llei de secrets oficials per ocultar informació sobre un encàrrec militar d’Aràbia Saudita per valor de 1.800M€. I ja es coneixia que Espanya va exportar armes a l’Aràbia Saudita per més de 270 milions entre 2018 i 2019.

Publicitat

Ara ha tornat a esclatar el tema de tràfic d’armes amb el país àrab a causa de l’aparició del vaixell saudita Bahri Yanbu, que ha marxat aquest dijous del port de Motril després d’una operació del que no se n’han conegut detalls i sota un hermetisme total. Com altres vegades, cap estament oficial ha volgut aportar dades sobre aquest vaixell, utilitzat habitualment per la naviliera pública Bahri per al transport d’armament que posteriorment s’utilitza en els atacs contra Iemen.

Aquest mateix dimecres, Amnistia Internacional s’ha dirigit per escrit als ministeris de Comerç, Transport i Hisenda i a la Delegació de Govern a Andalusia per demanar informació sobre aquest cas i reclamar que s’impedís una possible càrrega d’armament, remarcant que implicava una vulneració la legislació internacional.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones
Publicitat

Opinió

Minut a Minut