Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Nou ridícul espanyol: La UE va fer cas omís a les propostes del Gobierno per combatre la Covid-19

|

- Publicitat -

Nou ridícul d’Espanya en l’àmbit internacional. El comitè d’experts creat a l’abril per la Comissió Europea per a reclutar les millors ments dels Estats membres per a gestionar la pandèmia a escala supranacional va rebutjar la incorporació de dos espanyols proposats per l’executiu de Pedro Sánchez.

Així doncs, tot i que Espanya va intentar tenir representació al comitè creat per assessorar la Comissió Europea, cap de les dues les seves propostes van ser acceptades. A l’abril, el Gobierno va proposar dos perfils, un científic i un altre econòmic, però cap va ser elegit. El grup va seguir endavant amb membres de França, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Països Baixos i Bèlgica.

Publicitat

La marca Espanya, però, està tan desprestigiada que cap dels dos e-mails reproduïts per ElConfidencial van tenir efecte. Tot i la xerrameca, “Espanya està profundament compromesa en fer front a la crisi i dóna suport l’acció de la Comissió Europea en aquest assumpte”, els assessors proposats no van ser acceptats i, a més, l’Estat es va quedar sense representació.

Cal recordar que una de les persones amb més reputació, Oriol Mitjà, com que és català i, sobretot, per haver assessorat la Generalitat i haver aconseguit que el govern català anés sempre dues passes més endavant que el Gobierno, no ha comptat amb el suport d’Espanya, tal com ell mateix explicava.

Et pot interessar  La Comissió Europea convoca PSOE i PP a una nova reunió a Madrid per desbloquejar la renovació del CGPJ
Publicitat

Opinió

Minut a Minut