Dilluns, 25 d'octubre de 2021 - Edició 1187
La República

Nou ridícul espanyol: La UE va fer cas omís a les propostes del Gobierno per combatre la Covid-19

#MarcaEspaña: A l’abril, la Comissió Europea va passar olímpicament dels dos experts oferts per l’executiu de Pedro Sánchez per al comitè internacional

Redacció
Redacció 08/10/2020
Pla posterior de Pedro Sánchez, Salvador Illa i Fernando Simón en la videoconferència amb el comitè científic sobre la pandèmia de coronavirus, el 9 de maig del 2020 (Horitzontal).

Nou ridícul d’Espanya en l’àmbit internacional. El comitè d’experts creat a l’abril per la Comissió Europea per a reclutar les millors ments dels Estats membres per a gestionar la pandèmia a escala supranacional va rebutjar la incorporació de dos espanyols proposats per l’executiu de Pedro Sánchez.

Així doncs, tot i que Espanya va intentar tenir representació al comitè creat per assessorar la Comissió Europea, cap de les dues les seves propostes van ser acceptades. A l’abril, el Gobierno va proposar dos perfils, un científic i un altre econòmic, però cap va ser elegit. El grup va seguir endavant amb membres de França, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Països Baixos i Bèlgica.

La marca Espanya, però, està tan desprestigiada que cap dels dos e-mails reproduïts per ElConfidencial van tenir efecte. Tot i la xerrameca, “Espanya està profundament compromesa en fer front a la crisi i dóna suport l’acció de la Comissió Europea en aquest assumpte”, els assessors proposats no van ser acceptats i, a més, l’Estat es va quedar sense representació.

Cal recordar que una de les persones amb més reputació, Oriol Mitjà, com que és català i, sobretot, per haver assessorat la Generalitat i haver aconseguit que el govern català anés sempre dues passes més endavant que el Gobierno, no ha comptat amb el suport d’Espanya, tal com ell mateix explicava.