Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Nou escàndol del PP que esquitxa Ayuso i Feijóo per la compra de mascaretes amb segell fals

|

- Publicitat -

Amb l’inici de la pandèmia, la urgència per comprar material sanitari i la desinformació van comportar nombroses compres de mascaretes que no complien els estàndards de qualitat. La majoria de comunitats va caure en adquisicions més o menys fraudulentes, però és destacable el cas de Galícia i Madrid. Com explica Público, els governs d’Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso van tornar a comprar màscares a Sibucu 360 SL, malgrat que ja s’havia destapat que subministraven material amb segell fals.

També és, com a mínim, sospitós que l’empresa estigués vinculada a un empresari conegut per Feijóo: José Ramón García González, qui va ser condemnat fa quatre anys a nou mesos de presó i a una multa de 615.372,75 euros com a autor de dos delictes continuats de frau tributari i falsedat documental.

Publicitat

Actualment, té un judici pendent per un altre delicte contra la propietat intel·lectual pel qual la Fiscalia li reclama un any de presó i 1,2 milions d’euros en concepte de responsabilitat civil, a més d’altres 1,2 milions a les empreses en les quals participa o va participar.

Un preu inusualment baix

Sibucu va ser la companyia que va oferir el preu més barat: 0,48 euros la unitat, és a dir un 15% per sota de la mitjana de la resta dels seus competidors i un 134% per sota del cost de l’oferta més cara. Malgrat ser una “oferta temerària” —segons la normativa espanyola sobre contractació pública que restringeix les ofertes anormalment baixes— els governs del PP van anar a la seva i van apostar per aquesta qüestionable contractació. Tot plegat, un altre drap brut que s’acumula a les corrupteles en l’adquisició de material sanitari que han anat sortint aquests mesos.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona insta a modificar el Codi Penal per evitar qualificar de terrorisme protestes com Tsunami

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut