Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ningú ja no respecta la monarquia espanyola: The Telegraf diu “desgraciat” a Juan Carlos I

|

- Publicitat -

El diari britànic The Telepraph destapa la infame quantitat de diners que va pagar Juan Carlos I a l’actual rei Felipe VI i la seva esposa Letízia per la seva luxosa lluna de mel. “Anomeneu-la una lluna de mel de somni, portant els reials fortuïts a les illes del Pacífic, sota el sol de Califòrnia i a través de coves tallades pel vent a l’Orient Mitjà” explica el diari anglosaxó en aquest article.

A més, descriu que el viatge opulent el va pagar el “desgraciat” del pare de l’actual cap d’Estat espanyol. Usa el terme “disgraced” és a dir, que ha caigut en desgràcia. El rotatiu britànic assegura que el viatge de noces va tenir un valor de 500.000 dòlars i els detalls van quedar tapats en secret “fins ara”. Per acabar de destrossar la imatge de la Casa Real espanyola recorda les investigacions obertes contra l’escollit de Franco pel cobrament de presumptes comissions irregulars de l’Aràbia Saudita o per la venda del Banco Zaragozano al britànic Barclays.

Publicitat

A més, el diari britànic assegura que un empresari català, Josep Cusí, íntim amic i testaferro del rei emèrit Joan Carles I, va pagar 269.000 dels 467.500 dòlars que va costar el viatge de noces de Felip i Letizia. Josep Cusí Ferret (Barcelona, 1934) és amic de Juan Carlos I des de principis dels anys 70. Compartien la passió de l’esport de vela, competint en regates. Cosí també va arribar a ser instructor de tir el plat del dictador Francisco Franco.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut