Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Nervis a la Unió Europea pels incompliments econòmics d’Espanya

|

- Publicitat -

Els ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin) tene els ulls posats a l’Estat espanyol i tornen a sol·licitar un seguit de mesures i requeriments que Espanya ha ignorat.

Aquest mateix dimarts han exigit al Gobierno que aprovi uns ajustos estructurals per valor de 7.800 milions el 2020 davant el “risc de desviació significativa respecte a l’ajust pressupostari requerit el 2020” si no es produeixen “canvis en les polítiques fiscals”.

Publicitat

És a dir, la UE demana a Espanya mesures per a accelerar la reducció del deute públic i que, a més, afavoreixi una transició cap a contractes indefinits, en particular, a través d’una simplificació dels incentius a la contractació.

L’Ecofin ratifica d’aquesta manera les propostes que ja va fer la Comissió Europea el juny passat i apunta que “un ajust estructural anual del 0,65% del PIB, que correspon a un índex de creixement màxim de la despesa pública primari net del 0,9% , sembla adequat”, segons recull Europa Press.

Sobre el deute també demanen “enfortir els marcs pressupostaris i de contractació pública”, preservar la sostenibilitat del sistema de pensions i destinar ingressos extraordinaris a reduir-lo.

Espanya, de nou incompleix

Els ministres recorden a més que Espanya incomplirà els requisits del Pacte d’Estabilitat i Creixement en matèria de deute tant aquest any com el 2020, per la qual cosa insta a adoptar “les mesures necessàries”. “La utilització d’ingressos extraordinaris que puguin obtenir per continuar reduint la ràtio de deute de les administracions públiques seria important”, subratlla l’informe.

Et pot interessar  Compte enrere per a la declaració de la renda: s'apuja el mínim d'ingressos i tots els autònoms l'han de presentar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut