Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

Mor un soldat espanyol durant una jornada “d’entrenaments continuats”

El jove militar no ha pogut acabar uns exercicis que s’havien prolongat fora de l’horari habitual

Redacció 13/02/2020
Maniobres de soldats de l'exèrcit espanyol | Ejercito de Tierra

L’Exèrcit de Terra espanyol ha patit una baixa a les seves files però no en combat sinó durant unes jornades “d’entraments continuats” que abasten moltes més hores de l’horari habitual.

Així ho ha explicat el perfil oficial de l’exèrcit espanyol, que assegura que durant els exercicis, el soldat José Antonio López Resa ha mort “per causes naturals” ha traslladat el seu condol a la família i companys.

Aquesta dura activitat d’entrenaments de l’exèrcit espanyol consisteix en una jornada que es perllonga més enllà de l’horari habitual, segons han explicat a Europa Press fonts militars.

No és el primer cas

A principis de novembre de l’any passat també un altre jove va morir durant una de les proves més exigents de l’exèrcit espanyol. El soldat Javier Holgado va córrer per la muntanya 10 quilòmetres amb uniforme de campanya, fusell, botes, casc i motxilla, 20 quilos de pes en total a Sant Climent de Sescebes (Girona). Participava en l’anomenada ‘prova d’unitat’, creada el 2015 per l’Exèrcit de Terra per determinar la capacitat operativa i la resistència física de les unitats tipus batalló. En Javier, de 24 anys i de Salamanca, va arribar i es va desplomar, inconscient.

Suspensió de certes proves

Arran de desmais i altres indisposicions i la mort d’en Javier, el ministeri de Defensa ja va suspendre les proves d’esforç col·lectives de l’Exèrcit. Així i tot, es segueixen realitzant altres entrenaments com el “continuat”.