Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Misteri sobre la xifra de morts a l’Estat i Simón ho atribueix a les CCAA

|

- Publicitat -

Misteri sobre la xifra total de morts a l’Estat per la Covid-19. El director del Centro de Coordinación de Alertas i Emergèncias Sanitarias, Fernando Simón, ha comentat que la xifra total de morts per Covid-19 a Espanya està “congelada” fins que les comunitats revisin totes les seves dades.

En la roda de premsa diària, Simón ha assegurat que el Ministeri de Sanitat té “molt interès” a donar les dades de morts pel nou coronavirus “com més aviat millor” i ha assenyalat que, quan les tinguin, les donaran a conèixer “el més exhaustivament” possible.

Publicitat

“Lamento la confusió que està generant la congelació de la sèrie del total de morts, però aviat estarà corregida i s’explicarà detalladament a tothom”, ha afegit el director del CCAES.

Dit això, Simón ha explicat que el retard en les dades de morts no afecta els “nous” sinó a aquells que havien iniciat símptomes abans de l’11 de maig, dia en què es va canviar el sistema de recompte de casos, i van morir després.

Són aquests casos, tal com ha puntualitzat, els que estan generant “problemes” perquè les seves fitxes estan trigant “una mica més del que s’esperava” en actualitzar-se, el que fa que es consideri que el nombre de morts a Espanya és una “mica més “superior a la registrada en l’actualitat.

“En general ja tenim molt bona informació, però falta alguna comunitat per acabar de corregir les dades i esperarem al fet que totes estiguin en condicions de donar-los correctament per exposar-los”, ha recalcat, per destacar que les dades que s’estan donant de morts amb data de defunció en els últims dies són dades sòlides i es mantenen en uns “rangs equivalents”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut