Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Més caos al Gobierno en gestionar la pandèmia: membres de l’executiu de Sánchez es contradiuen

|

- Publicitat -

La gestió caòtica i nefasta del Gobierno de Pedro Sánchez també es plasma en l’àmbit comunicatiu. I no ens referim als intents d’eludir les qüestions dels periodistes amb rodes de premsa virtuals i preguntes filtrades sinó de, directament, el missatge que s’ofereix a la població.

Durant les últimes hores han arribat des de la Moncloa missatges en direccions oposades que generen més incertesa i confusió entre els ciutadans.

Publicitat

Des del ministeri de sanitat i el gabinet de crisi creat per a gestionar la pandèmia del nou coronavirus s’ha enviat avui un missatge poc positiu però, en canvi, des de ministeris econòmics com el d’Hisenda ja es parla d’una data per aturar el confinament.

La ministra d’Hisenda i portaveu del Gobierno, María Jesús Montero, ha situat l’inici de la relaxació de l’actual confinament a partir del pròxim 26 d’abril i ha advertit que la retirada de les mesures d’aïllament es realitzarà en qualsevol cas de manera “progressiva” i “ordenada” atenint-se a les recomanacions que facin els experts després d’analitzar l’evolució de les dades d’aquestes dues setmanes pròximes. Fins i tot, a partir de dilluns el confinament total ja es relaxarà.

En canvi, però, el que rep la ciutadania del ministeri de sanitat no és esperançador. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d’hospitalitzats i casos greus per coronavirus a Espanya s’hagi reduït en els últims dies, però ha reconegut que les autoritats sanitàries esperaven un descens encara més gran.

També no ajuden les paraules del ministre Salvador Illa que ha assegurat que volen multiplicar el nombre de proves PCR per detectar el coronavirus per arribar a les 50.000 diàries però ha admès que ara per ara hi ha un “coll d’ampolla” amb els quits d’extracció que estan “intentant resoldre”. Vaja, que no tenen els tests suficients, una mesura absolutament necessària per a poder obrir el confinament.

Et pot interessar  Aragonès creu que no tindria sentit una qüestió de confiança de Sánchez: "No hi ha crisi amb els socis d'investidura"

Per si no fos poc, no es posen d’acord amb les altres forces polítiques. El ministre Ábalos ha admès avui que el Gobierno no té una oferta concreta del pacte d’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut