Dissabte, 10 d'abril de 2021 - Edició 989
La República

Mastegot d’una ONG internacional a Espanya pel tracte que reben els presos a l’Estat

Human Rights Without Frontiers denuncia que la gestió als centres penitenciaris de cara els presoners “no està en línia amb el dret europeu”

Redacció
Redacció 11/02/2020
Exterior de la presó d'Estremera / ACN

Fort mastegot a Espanya que, una vegada més, veu com la seva imatge internacional queda malmesa després d’un informe d’una ONG internacional.

L’ONG Human Rights Without Frontiers ha denunciat que el tracte a les presons espanyoles “no està en línia amb el dret europeu”. En un comunicat, aquesta entitat amb seu a Bèlgica ha volgut refutar les afirmacions del govern espanyol en el seu examen de drets humans a les Nacions Unides on va assegurar que els drets dels presos compleixen els estàndards europeus des del 2015. L’ONG també lamenta “l’abús de la presó preventiva” a Espanya i les denúncies d’abusos policials.

Una notícia que se suma a l’informe d’Amnistia Internacional sobre els presos polítics i al ja esmentat examen d’Espanya a l’ONU on va quedar ben retratada on fins a quinze països van demanar a Espanya que garanteixi el dret d’expressió i protesta, i on es va instar a investigar els abusos policials de l’Estat.