Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

#MarcaEspaña: Unes pràctiques de tir de l’Ejército acaben en flames a Ceuta

|

- Publicitat -

Què pot sortir malament quan unim els conceptes “pràctiques de tir” i “exèrcit espanyol”? Doncs pràcticament tot. Si fa uns dies us explicàvem que l’armada espanyola usa munició en mal estat per a les pràctiques i els entrenaments dels seus soldats, amb tràgiques conseqüències mortals, ara us hem d’explicar una altra història sonada protagonitzada per l’exèrcit espanyol que quasi provoca una gran calamitat.

Es tracta d’unes pràctiques de tir dels membres de les Forces Armades de Ceuta al Turó de la Tortuga. A causa d’uns primers trets es va provocar un incendi que van intentar controlar minuts després sense sort ni èxit.

Publicitat

Davant del descontrol de les flames, van haver de necessitar l’ajuda del Servei d’Extinció d’Incendis (SIS) per controlar-lo. Els Bombers van acudir ràpidament al lloc i van poder controlar la zona afectada perquè no comportés greus conseqüències.

Segons explica El Faro de Ceuta, és un incident que no és la primera vegada que es produeix motiu pel qual aquestes pràctiques han rebut en moltes ocasions crítiques i s’ha denunciat des de diferents associacions que s’haurien d’erradicar per protegir el medi ambient.

De fet, al mateix lloc d’aquest incendi, el 2015, els militars van provocar un greu incendi a la zona. Tal com van confirmar fonts de Defensa en aquell moment, l’origen de foc van ser unes maniobres d’una de les unitats de la Legión, emmarcades dins del Pla de Preparació Anual (PPA).

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut