Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

#MarcaEspaña: Pedro Sánchez se’n va de vacances amb tot per fer de cara la investidura

|

- Publicitat -

El president del Gobierno en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez ho deixa tot a mitges i se’n va de vacances.

Ahir dissabte va començar el seu agost i ha marxat de Madrid per desplaçar-se fins a Doñana quan només queden 44 dies perquè acabi el termini per a la investidura. Si torna a fracassar i no ser investit, s’hauran de repetir les eleccions.

Publicitat

Un retir que sobta tenint en compte les presses d’última hora durant els últims dies al passat ple al Congreso on no va aconseguir la majoria necessària.

I, a més, de moment sembla que tot està molt verd: El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat que plantejar la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez com si fos un dilema entre la coalició amb Podem o la repetició electoral és un “quasi un xantatge”. En una entrevista publicada aquest diumenge a El País, el dirigent socialista defensa la intenció de governar amb un programa “pactat amb Podem”, i li retreu a la formació morada les seves “exigències” i “desconfiances” mostrades davant totes les propostes del PSOE. “Semblava un casament forçat”, afirma Ábalos, en referència a les negociacions del juliol. Pel que fa a la crida de Sánchez a PP i Cs perquè s’abstinguin en el nou debat d’investidura, Ábalos insta els populars a prioritzar el “benefici per a Espanya” en comptes dels seus interessos de partit.

Et pot interessar  La Comissió Europea convoca PSOE i PP a una nova reunió a Madrid per desbloquejar la renovació del CGPJ
Publicitat

Opinió

Minut a Minut