Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

#MarcaEspaña: Oficials de la Guardia Civil prohibeixen als agents portar mascaretes “per no crear alarma social”

|

- Publicitat -

El mascle ibèric no es posa malalt i, si cau en combat, serà substituït per un altre exemplar de la raça. Així opinen els oficials de la Guardia Civil espanyola, que estan prohibint al seus agent a portar protecció per intentar evitar caure malalts de Covid-19, en nou coronavirus que ja s’ha convertit en una pandèmia.

I és que comandaments de la Guardia Civil no volen mostrar els seus agents a la societat amb mascaretes per evitar “generar alarma social”, segons denuncia l’Associació Unificada de Guàrdia Socials (AUGC).

Publicitat

A Andalusia, fins i tot, tal com explica ElPlural, un oficial ha amenaçat els agents sota el seu comandament perquè no portin màscares ni guants de protecció particulars amb l’argument perquè “la Guàrdia Civil ja els dota del material adequat a la situació”.

Segons el mateix sindicat, això no és cert: “a la demarcació on treballen aquests agents ja s’han donat prop de 60 casos d’aïllaments de persones infectades, entre ells el d’un policia local”.

Un fill amb leucèmia i una mare amb trasplantament de ronyó

S’ha donat el terrible cas que un agent amb un fill malalt de leucèmia i una mare amb trasplantament de ronyó que també se li ha prohibit la protecció. El mitjà citat narra la resposta del cap policial: “les ordres són les ordres, i si caiem malalts, algun company ens substituirà”.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut