Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

#MarcaEspaña La UE investiga l’ús dels fons concedits a Múrcia pel terratrèmol de Lorca

|

- Publicitat -

Quan semblava aquests últims dies que la Marca Espanya no podia caure més baix a ulls d’Europa, una nova notícia encara l’ha enfonsat més.

Resulta que la Divisió d’Investigacions de Frau del Banc Europeu d’Inversions ha obert una investigació per a determinar si el govern de Múrcia va malversar els fons rebuts per fer font a la desgràcia del terratrèmol de Lorca del 2011. Segons específica l’òrgan supranacional, el mandat és “analitzar i investigar les denúncies de conducta prohibida, tal com es defineix en la Política antifrau del Banc Europeu d’Inversions (BEI) en els seus projectes”.

Publicitat

La informació facilitada a l’BEI recull que el 28 de juny de 2012 el Govern de la Regió de Múrcia (Espanya) va signar un préstec per valor de 185 milions d’euros amb el BEI, destinat a la reconstrucció i rehabilitació d’edificis i infraestructures afectats a Llorca pels terratrèmols que van devastar la ciutat el maig de 2011.

Tot plegat s’ha destapat a partir d’una denúncia de l’eurodiputada d’Izqueirda Unida Sira Rego. Explica que ja s’han aprovat 5 extensions del préstec, l’última és vàlida fins a desembre de 2021, per executar les accions i que algunes d’elles ni tan sols han estat licitades.

Segons recull eldiario.es, Rego narra que “són 185 milions d’euros sobre els quals hi ha moltes sospites que podrien estar dedicant-se a altres qüestions que res tenen a veure amb recuperar el territori o fora de Lorca”.

Rego recorda que “no és la primera vegada que el Govern del Partit Popular a la Regió de Múrcia s’enfronta a acusacions de mal ús de fons europeus. El cas Acuamed, en què fons comunitaris de cohesió i de desenvolupament podrien haver anat a parar a les butxaques de dirigents regionals del PP, segueix obert. És un problema estructural d’un partit caciquil que actua com si la Regió fos seva.

La UE ha de posar immediatament en marxa els mecanismes per deixar de finançar la festa d’uns pocs i que els fons es destinin als seus objectius”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut