Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

#MarcaEspaña La pandèmia fa guanyar 19.200 milions d’euros a les 23 famílies més riques de l’Estat

|

- Publicitat -

La bretxa social i econòmica entre rics i pobres a l’Estat espanyol s’ha agreujat gràcies a la crisi per la pandèmia de la Covid-19. Gràcies al coronavirus i les seves conseqüències, els rics són més rics (bastant més) i els pobres més pobres, demostrant així la feblesa de l’Estat espanyol a l’hora de garantir la igualtat entre tots els ciutadans. Més mals de caps per la Marca España.

L’ONG Oxfam Intermón ha presentat avui un detallat informe on detalla fets com el següent: Les persones més pobres podrien perdre proporcionalment vuit vegades més renda que les més riques. I encara hi ha més: entre el 18 de març i el 4 de juny, les 23 grans fortunes d’Espanya han vist com el valor de la seva riquesa s’incrementava en 19.200 milions d’euros.

Publicitat

L’ONG denuncia que 700.000 persones entraran en situació de pobresa en els pròxims mesos a l’Estat. El percentatge de persones en aquesta situació augmentarà d’aquesta manera del 21,5% abans de la Covid-19 al 23,1% de la població.

Balears, Castella i Lleó, Aragó i Catalunya són els territoris en què es produirà un major augment relatiu de les situacions de pobresa. La xifra neta segueix mostrant a Andalusia com la comunitat amb major nombre de persones en aquesta situació.

Segons recull Elsaltodiario, Oxfam Intermón calcula que l’impacte de la Covid-19 afectarà especialment a les persones migrants: a conseqüència de la precarietat més gran de les feines que ocupen, una de cada tres persones per sota el llindar de la pobresa serà nascuda fora d’Espanya a conseqüència de la crisi.

Per pal·liar aquesta situació, l’organització proposa mesures extraordinàries, com un impost temporal sobre els beneficis extraordinaris, un impost a les transaccions financeres “més ambiciós que el que ara mateix es debat al Congrés” i que els ajuts públics a les empreses “estiguin condicionades a un comportament fiscal responsable”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut