Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

#MarcaEspaña: Interior publica “per error” dels DNIs de més de 5.000 candidats del 28-A

Això suposa que el 88% dels diputats d’aquesta nova legislatura han tingut el seu número de DNI al web del ministeri juntament amb els seus noms i cognoms

Redacció
Redacció 28/11/2019
El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska

Nou cas de rídicul que embruta la Marca Espanya. En aquest cas, el protagonista és el Ministeri de l’Interior espanyol que ha admès que els DNIs de tots els candidats que es van presentar a les eleccions espanyoles del 28-A eren públics a la web del ministeri. Això suposa les dades del 88% dels candidats de l’actual legislatura, si és que comença definitivament.

Interior ha explicat que els 5.000 DNIs s’han publicat “per error” i han estat més de quatre mesos a la seva web de resultats electorals.

Segons explica maldita.es, la seva publicació no és il·legal segons Interior, però que mai s’haurien d’haver fet públic: el DNI és una dada per a ús intern del Ministeri, expliquen.

En el cas que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades sancioni el Ministeri serà de forma administrativa i no econòmica. A més, segons Interior, l’empresa Indra va ser la responsable que es pugessin les dades al web.

Relacionats