Dijous, 27 de Febrer de 2020 - Edició 581
La República

#MarcaEspaña: Extremadura ofereix el cas més extrem de tràfic d’influències

La delegada del Gobierno a Extremadura aconsegueix una plaça d’alta funcionària en l’organisme que ella mateixa dirigeix

Redacció
Redacció 25/01/2020
A la dreta, Yolanda García Seco, delegada del Gobierno a Extremadura

La delegada del Gobierno a Extremadura, Yolanda García Seco, ha aconseguit la plaça en propietat de la Prefectura de la Unitat de Protecció Civil en aquesta regió, un organisme adscrit a la pròpia Delegación del Gobierno a Extremadura. El lloc té categoria A1 i nivell 28. García Seco va postular-se per a la plaça amb el Gobierno de Sánchez en funcions, sent ella, però, la delegada a Extremadura.

El procés administratiu es basava en un concurs de mèrits, sense cap mena d’examen, i avaluat pel mateix personal de la Delegación, una administració que pertany al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, que va ser l’encarregat definitivament, aquest passat dimecres, de publicar al BOE l’adjudicació de la plaça.

Experts en Funció Pública consultats pel diari El Mundo, qui narra la notícia, ressalten la singularitat del cas, ja que, com a mínim, des del punt de vista ètic, no sembla el més adequat que un alt càrrec, i almenys una delegada del Gobierno, opti a una plaça de mèrits d’alt funcionari dins el mateix organisme que dirigeix i que s’hagi avaluat a ella mateixa. A més, la plaça podria xocar des del punt de vista normatiu amb la Llei 3/2015 de 30 de març, reguladora de l’exercici d’alt càrrec de l’Administración General del Estado, en concret en l’apartat on fa referència al règim de conflicte d’interessos i incompatibilitats.

Des de les institucions públiques d’Extremadura defensen que tot s’ha fet correctament i no s’ha vulnerat la llei en aquest procés de selecció.

Relacionats