Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

#MarcaEspaña: Cues a les sortides de Madrid coincidint amb els festius de Setmana Santa

#MarcaEspaña: Marlaska havia dit que no calien controls perquè era “impensable que la gent es desplacés”

Avatar
Agències 08/04/2020

És un fet: està passant. Una gran quantitat de madrilenys han fet cas omís a les recomanacions de les autoritats i a l’obligació de mantenir un confinament domiciliar i han omplert les carretes i autovies i les principals sortides de la ciutat cap a les seves segones residencies.

I és que a Madrid és festiu també dimecres i, per tant, avui molta gent comença la Setmana Santa. Així doncs, algunes de les principals carreteres de la Comunitat de Madrid estan registrant circulació lenta i retencions de trànsit a primera hora de la tarda, tot i les limitacions de moviments per la declaració de l’Estat d’Alarma.

Segons dades de la Dirección General de Tráfico (DGT), hi ha retencions de nivell groc a la A-2, l’A-3, l’A-5 i especialment l’A-6, sortint de la capital.

En concret, hi ha retencions a les 15.30 hores a l’autovia A-2 a l’altura de Madrid en direcció Saragossa, a l’igual que a l’A-3 cap a València, l’A-5 en sentit Badajoz i l’A-6 tant a Madrid com a Las Rozas cap a la Corunya.

El fet que, a més, hi hagi controls policials en algunes sortides està encara creant més retencions.

Uns desplaçaments impensables segons el Gobierno

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va afirmar ara fa una setmana que no hi hauria un dispositiu especial de control a les carreteres durant la Setmana Santa perquè era “impensable” que hi hagués desplaçaments: “no hi ha Setmana Santa en els termes que estàvem acostumats, de sortir de la nostra residència i anar a un altre lloc”. Ja vam advertir al ministre que no coneixeia bé la #MarcaEspaña.

Relacionats