Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

#MarcaEspaña: Bombers i Samur acaben a les mans quan intenten aturar un suïcidi

|

- Publicitat -

Un home a l’ampit d’una finestra es disposa a saltar al buit a Madrid. Els serveis d’emergència reben una trucada i es desplacen al lloc dels fets. Policia local i Bombers arriben primer i entaulen contacte amb l’individu i aprofiten per a muntar un dispositiu de seguretat per si acaba saltant, és a dir, un gran matalàs.

Segons narra El Mundo, la notícia dels fets ocorreguts la tarda de dissabte 25 de gener de 2020, no és l’intent de suïcidi sinó la batussa que es va produeix a baix entre els bombers i el SAMUR (un sistema d’emergència especialitzat de Madrid).

Publicitat

Resulta que quan arriba al lloc el cap de guàrdia de Samur, sol·licita pujar a valorar la situació, però el cap del cos de Bombers li exhorta a què esperi fins que la situació sigui segura. El comandament insisteix i la situació acaba, després d’una agra discussió, amb el bomber agafant pel pit al cap de guàrdia, segons els testimonis, i dient-li que ningú entraria fins que consideressin que la situació fos segura.

Unes topades que, segons el mitja citat, s’estan tornant habituals a la capital d’Espanya. Així ho indiquen des de tots dos departaments, quan han de respondre a trucades d’emergència especialment d’aquest tipus. I el pitjor és que aquests incidents no sempre queden en mera anècdota. A més, “donen molt mala imatge del servei d’emergències”, expliquen fonts de Samur, i “aquest conflicte està suposant, de facto, un greu problema i una minva en la seguretat dels ciutadans de Madrid”, asseguren des de Bombers.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut