Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Manuel Valls podria ser el nou ministre d’Exteriors espanyol

El trencament del francès amb Ciudadanos l’apropa al PSOE i a la política espanyola

Gerard Sesé 22/06/2019
Manuel Valls en una foto d'arxiu, ha tornat a França tot i ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona.

El matrimoni de conveniència entre Ciudadanos i Manuel Valls ha durat pocs dies un cop finalitzades les eleccions municipals. El trencament del francès i, de moment, regidor a Barcelona, és un fet consumat i el grup municipal s’ha dividit en dos.

Valls ha trobat els pactes de Cs amb l’extrema dreta l’excusa perfecta per a marxar, tot i que aquesta ingenuïtat no se la creu ningú: ja sabia en quin partit es ficava. D’altra banda, Alberto Carlos Rivera ha utilitzat la investidura d’Ada Colau a Barcelona com el pretext necessari per expulsar-lo.

Ara, diferents mitjans espanyols com ElConfidencial asseguren que Valls prepara el seu salt al PSOE i podria iniciar carrera a Espanya. D’altra banda, a Moncloa.com ja afirmen, directament, que el francès i els socialistes espanyols han iniciat els contactes. Expliquen que la nit de dimecres passat, l’exprimer ministre francès va trencar el gel amb els socialistes en un restaurant anomenat Las Tortillas de Gabino. Allà, PSOE hauria fet els primers passos per incorporar a les seves files Valls com a responsable d’Afers Exteriors, ja que Josep Borrell no repetirà.