Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Manifestació a Downing street per denunciar el començament del judici del procés

Hi haurà representants del Partit Nacionalista Escocès, del Partit Gal·lès i del Sinn Fein irlandès

|

- Publicitat -

L’ANC a Anglaterra, juntament amb l’APPG on Catalonia i altres associacions, han convocat una manifestació davant de la seu del govern britànic per denunciar l’inici del judici polític contra els 12 líders independentistes catalans. També es vol protestar pel suport del govern britànic a l’Estat espanyol des de l’inici del procés. La manifestació inclourà parlaments de diversos diputats britànics.

Es preveu que aquesta crida reuneixi a centenars de persones, majoritàriament membres de la comunitat catalana a Londres i voltants, i també britànics que han seguit l’evolució de la situació de Catalunya i que donen ple suport a les demandes d’autodeterminació de Catalunya. La manifestació compta amb el support de diferents grups de la comunitat catalana a Anglaterra, com el Casal Català a Londres – Catalans UK, i el CDR Londres, com també el grup al parlament britànic de suport a Catalunya, l’APPG on Catalonia. Durant la manifestació, es faran parlaments a càrrec de l’ANC England, Agnus MacNeil del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Hywel Williams del Partit Galès (Plaid Cymru), un membre encara no confirmat del Sinn Féin i altres representants catalans.

Publicitat

Aquest dia marcarà l’inici d’una nova fase del procés sobiranista català. Dins de l’actual deriva judicial de la demanda catalana, l’ANC England pretén de fer més visible i conscienciar a la societat Londinenca i britànica en general fins on arriben les violacions de drets civils i humans a l’estat espanyol. El nivel de repressió i persecució del col·lectiu independentista des dels esdeveniments de l’octubre del 2017 ha anat en augment, una pressió que també s’ha notat a l’exterior, on la diplomàcia espanyola no ha escatimat recursos per explicar una versió molt partidista de la situació, recursos també dels contribuents catalans, on una gran part de la comunitat catalana a l’exterior no se sent representada i habitualment atacada.

Et pot interessar  Lluís Llach anuncia que es presentarà a les eleccions de l'ANC

Aquesta manifestació a Londres s’afegeix a tot un seguit de mobilitzacions de l’ANC a moltes altres capitals europees dins la campanya d’internacionalització dels judicis de l’u d’octubre. Aquesta mobilització internacional s’espera que creixi a partir de l’inici dels judicis, en la cobertura i presència dels mitjans de comunicació, que podran comprovar in situ i sense filtres la imparcialitat dels tribunals espanyols envers els presoners polítics catalans i l’independentisme en general. L’ANC England farà una campanya informativa per assegurar-se que les vullneracions acomulades fins el començament del judici, i totes les que es produeixin durant el procés i posteriorment siguin conegudes a Gran Bretanya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut