Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Lula qualifica de “feixistes fanàtics” els protagonistes de l’assalt a les altes institucions del Brasil

|

- Publicitat -

El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha assegurat que els assaltants que aquest diumenge han ocupat el Congrés del Brasil, el Tribunal Suprem i el Palau de Planalto, seu de la presidència, “pagaran amb la força de la llei aquest gest d’irresponsabilitat i antidemocràtic”.
En una intervenció pública des de São Paulo, s’ha referit als protagonistes de l’assalt com a “feixistes fanàtics” i ha avisat que seran “trobats i castigats”. També els membres de les forces de seguretat que hi hagin col·laborat i els organitzadors de la marxa, ha advertit, que “no poden quedar impunes”.
Intervenció governamental del districte

La resposta no s’ha fet esperar. De fet, Lula ja ha decretat la intervenció per part del govern federal del districte de Brasília. També ha llençat dures crítiques a la policia del districte federal, a la qual acusa d'”incompetència, mala voluntat o mala fe” i d’estar “guiant” els manifestants.

Publicitat

Alhora, ha responsabilitzat dels fets el seu antecessor i rival, Jair Bolsonaro, que és fora del país i a qui ha retret que no assistís a la seva presa de possessió diumenge passat, 1 de gener. “Va fugir per no col·locar-me la faixa”, ha criticat, i l’ha titllat de “genocida”. També ha explicat que tornarà a Brasília i que té intenció de visitar les tres institucions.

Per tot plegat, ha condemnat els actes dels assaltants, qualificats d’“autèntics vàndals”, per entrar a les tres seus “destruint el que s’han trobat davant”. “Han fet el que mai ha estat fet en la història d’aquest país”, ha deplorat, i ha recordat que l’esquerra brasilera mai s’ha comportat així ni després de perdre Lula les eleccions ni malgrat tenir “gent torturada, morta i desapareguda”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut