Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Lliçó d’Alemanya a Espanya: El govern germànic prohibeix el grup neonazi ‘Combat 18’

|

- Publicitat -

A Espanya, es fa un funeral d’Estat per exhumar la mòmia del dictador sanguinari Francisco Franco amb diners públics, partits com La Falange, formació del règim, són legals, així com la Fundación Nacional Francisco Franco. No hi ha consciència pública per aturar els discursos de Vox i de Ciudadanos i, lluny de buscar solucions, es culpa a l’independentisme democràtic, pacifista i progressista, de ser el culpable de “despertar el feixisme” a Espanya.

I és que tothom sap que la transició espanyola va ser quelcom semblant a amagar la brutícia sota l’estora… i la porqueria acumulada sempre acaba sortint per una banda o l’altra.

Publicitat

Seria impensable tot això en un país com Alemanya, que no només té prohibit el nazisme sinó que qualsevol mena d’apologia, com alçar el braç a l’estil heil Hitler, està penat amb 3.000 euros de multa.

L’exemple d’aquesta clarividència i determinació per combatre el discurs més ultra i antidemocràtic l’hem tingut aquestes últimes hores amb una decisió del govern federal alemany.

El ministre de l’Interior germànic, Horst Seehofer, ha prohibit i dissolt aquest dijous el grup neonazi ‘Combat 18’, organització activa des dels 90 i amb la que es vincula al presumpte autor e ‘l’assassinat d’un polític.

L’ordre de prohibició s’ha comunicat després dels registres realitzats en paral·lel en sis estats federats de l’est i l’oest de país. Entre els registres realitzats hi ha el domicili del líder del grup, Stanley Röske, fitxat com a radical extremadament violent i que presumptament dirigeix entrenaments de neonazis a la República Txeca.

Durant l’operatiu hi han participat 210 agents, es van decomissar telèfons mòbils, ordinadors portàtils, suports de dades i d’àudio, armes, roba, parafernàlia nazi i propaganda, ha informat el ministeri en un comunicat. “La prohibició d’avui és un clar missatge que l’extremisme de dretes i l’antisemitisme no tenen lloc en la nostra societat”, ha declarat Seehofer.

Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes

Amb aquesta ja són 18 les prohibicions contra associacions d’ultradreta per part d’un ministre de l’Interior, l’última el març de 2016 contra els ‘Weisse Wölfe Terrorcrew’ (Equip terrorista dels Llops Blancs).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut