Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

L’informe anual del GRECO del Consell d’Europa apunta que Espanya només ha aplicat el 50% de les recomanacions per prevenir la corrupció dels jutges

L'Estat espanyol encara ha d'aplicar el 25% de les recomanacions del Consell per a prevenir la corrupció als tribunals, i el 33,3% per prevenir la corrupció dels parlamentaris

|

- Publicitat -

L’informe anual del Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO) del Consell d’Europa no deixa en gaire bon lloc l’Estat espanyol. El nou document, que s’ha publicat aquest dijous, 15 de juny, apunta que Espanya només ha implementat completament la meitat de les recomanacions del Consell d’Europa per prevenir la corrupció dels jutges, mentre que el 25% restant no ha estat implementat.

Aquest nou clatellot internacional arriba just una setmana després que el mateix Consell d’Europa fes públic un estudi que situa Espanya com a cinquè estat per la cua pel que fa a la imatge sobre la independència dels tribunals i els jutges, per darrere de Croàcia, Polònia, Bulgària i Eslovàquia. De fet, l’informa que el GRECO ha fet públic aquest dijous apunta que a Polònia, els incompliments s’eleven fins al 83%. Pel que fa a les recomanacions per prevenir la corrupció dels parlamentaris, Espanya ha aplicat totalment el 66,7% de les recomanacions en el cas dels fiscals i parcialment el 33,3% restant.

Publicitat

En l’informe anual, el GRECO apunta que Finlàndia i Noruega són els únics països que han implementat completament les recomanacions per prevenir la corrupció de jutges, parlamentaris i fiscals. El grau de compliment de Lituània s’eleva fins al 92% i el d’Albània i el Regne Unit fins al 90% i 88%, respectivament. A la cua es troben Liechtenstein i Turquia amb el 56% i el 52% de les recomanacions no implementades.

La xifra d’incompliment s’eleva també fins al 83% a Polònia i al 71% a Hongria. Només Albània, Bulgària, Finlàndia, Islàndia, Noruega i el Regne Unit han implementat completament totes les recomanacions sobre els parlamentaris.

En el cas d’Espanya, el GRECO tornarà a avaluar el grau de compliment de les recomanacions per prevenir la corrupció el mes de novembre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut