Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’Estat intentarà tapar la sentència del TJUE publicant dijous la inhabilitació a Torra

|

- Publicitat -

El diari de l’ultra unionista Eudardo Inda, Ok Diario, és un dels millors exemples per a referir-se a la caverna mediàtica espanyola de l’Estat. Sovint, les filtracions sobre temes jurídics espanyols que afecten directament al procés i a Catalunya s’han publicat al pamflet del tertulià radical.

Avui, Inda publica que té constància que el Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya (TSJC) té previst publicar la sentència contra el president Quim Torra aquest mateix dijous. Un text resolutiu del judici per les pancartes a les façanes públiques que fa dies que s’espera i que es creu que ja està redactada i, fins i tot, assegura que la intenció del tribunal és inhabilitar el MHP.

Publicitat

Així doncs, la publicació aquest mateix dijous contraprogramaria mediàticament la gran notícia que s’espera des de Luxemburg: que el Tribunal Superior de la Unió Europea (TSUE) sentenciï que Espanya ha vulnerat els drets d’Oriol Junqueras perquè ja era eurodiputat quan va ser escollit encara que no tingués l’acta i, per tant, gaudia d’immunitat. Una decisió que podrà suposar un autèntic terrabastall a l’Estat i que intentaria tapar.

De fet, el mateix Gonazalo Boye, ha retret aquesta possibilitat: “Em pensava que les sentències es notificaven quan estaven llestes no quan convenia…”

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut