Dilluns, 17 de maig de 2021 - Edició 1026
La República

L’Estat fa custodiar la nova tomba de Franco cada nit amb una patrulla de policia

Durant el dia també hi ha agents vigilant a les portes del cementiri de El Pardo-Mingorrubio

Redacció
Redacció 25/11/2019
Pla general del cotxe fúnebre que transporta Francisco Franco entrant al cementiri de Mingorrubio, el 24 d'octubre de 2019 (horitzontal)

Un cotxe de la Policia Nacional espanyola vigila durant tota la nit el panteó familiar dels Franco, al nou indret on s’ha ubicat la mòmia, al cementiri de El Pardo-Mingorrubio. I això és així cada nit d’ençà que va ser exhumat del Valle de los Caidos el 24 d’octubre passat.

Es tracta d’una vigilància estable de dia i nit. Si durant la jornada hi ha agents a la porta del cementiri, a la nit dins del recinte, prop de la tomba dels Franco, hi ha un cotxe patrulla amb els llums encesos i dos agents dins.

Segons explica ElConfidencialDigital, portaveus oficials del cos no especifiquen si es tracta d’un dispositiu permanent “per no donar pistes”.

Fonts de la Policia Nacional afegeixen que els dispositius no responen a l’afluència de curiosos, sinó que es programen en funció a una informació que els arriba de forma confidencial i, en funció de les dades que reben, es planifica el desplegament de seguretat.