Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’Estat confia que la setmana vinent seguirà la “reducció de l’expansió del virus”

|

- Publicitat -

Els tècnics del govern espanyol defensen que a partir del dilluns s’acabi el confinament total i es torni a la situació original de l’estat d’alarma que va començar el 16 de març. Confien que la reducció de la mobilitat es mantindrà en el 70% i això afavorirà que la “reducció de l’expansió del virus” també es mantingui. La doctora Maria José Sierra, cap d’àrea del Centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries del Ministeri de Sanitat ha insistit que el grau de confinament de la setmana vinent “serà el mateix que el de les dues primeres setmanes” i tampoc hi haurà diferències en el “distanciament social”. El comissari de la policia espanyola, José García Molina, no ha comparegut en presentar símptomes de coronavirus.

Sierra ha argumentat que la situació actual es deu al confinament que va dictar l’estat d’alarma i per això les mesures “seran les mateixes les dues properes setmanes”. L’impacte positiu de les mesures “continuarà”, ha dit, perquè “el distanciament social ja és duríssim amb una reducció de més del 70% de la mobilitat.”

Publicitat

La doctora ha dit que així ho veu “el consens de la majoria dels experts”. “El lògic és que les xifres continuïn en aquesta tendència”, ha dit. “Estem segurs que l’impacte sobre la transmissió de la malaltia seguirà essent efectiu”, ha reblat.

Sierra ha valorat les dades d’aquest dissabte indicat que l’increment del número de casos es manté en el 3% a l’estat espanyol i la tendència descendent en la xifra de casos “continua”. Ha afegit que les dades d’hospitalitzacions i ingressats a les UCI indiquen que hi ha un 2% d’increment. Divendres van morir 510 persones per coronavirus. Ha destacat que els pacients donats d’alta són més de 59.000.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid

El cap d’estat major de la defensa, el general Miguel Ángel Villarroya Vilalta, ha destacat la tasca del Centre militar de farmàcia que destina “tota la capacitat de producció” a les necessitats derivades del coronavirus. Fins ara han fabricat líquid higiènic, càpsules de paracetamol i un antivíric d’ampli aspectre, així com mascaretes.

El cap de l’estat major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago, ha explicat que aquest divendres es van identificar 89.818 persones i que 2.822 vehicles van incomplir el confinament i per això es van tramitar 6.080 denúncies i se’n van detenir 34.

El comissari de Policia Nacional José García Molina ha hagut de ser substituït en la compareixença en presentar símptomes de coronavirus. Ha comparegut en el seu lloc la comissària Maria Pilar Allué.

Allué ha informat que a les últimes 24 hores han detingut “78 persones insolidàries” que sumen 1774 persones des de l’inici del confinament. Aquest divendres es van posar 5.103 sancions a persones, el que sumen un total de 125.267 persones sancionades des de principi de l’estat d’alarma.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut