Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

L’Espanya irreformable: Més de la meitat dels espanyols no deixaria fer un referèndum a Catalunya

Pràcticament, 2 de cada 3 espanyols consideren justa la sentència contra els presos polítics independentistes

Redacció 21/11/2019
Càrrega policial l'1-O

Per primera vegada el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha fet una enquesta fora de Catalunya. Sota l’estudi ‘Percepció sobre el debat territorial a Espanya’ l’encàrrec de la generalitat s’ha elaborat entre el 9 de setembre i el 17 d’octubre amb una mostra de 3.600 persones, un marge d’error de l’1,68.

Els resultats són clars: l’Espanya ultra unionista i irreformable és majoria, no només a les institucions, sinó també a la ciutadania. Més de la meitat dels espanyols (i el percentatge seria més baix si n’excloguéssim el Principat), amb el 51,8% del conjunt rebutja que se celebri un referèndum a Catalunya. La mateixa pregunta feta només a Catalunya dona un resultat totalment diferent: el 70,8% el defensa.

2 de cada 3 espanyols: ultres contra Catalunya

Els ciutadans de Catalunya consideren injust l’empresonament dels presos polítics en gran majoria el 75,2% del total. En canvi, els espanyols hi estan majoritàriament a favor, de fet, 2 de cada 3: només un 33,9% del total opina com la majoria catalana. La resta, o hi està a favor o no contesta/no ho sap.