Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les inquietants dades que ofereix l’Estat sobre els desplaçaments de les persones geolocalitzant els mòbils

|

- Publicitat -

El gran germà estatal que ha donat vida a tantes novel·les de ficció sembla que ja s’ha fet una realitat. Ara fa uns mesos s’anunciava que el Instituto Nacional de Estadística (INE) espanyol, una institució pública, començaria a geolocalitzar (espiar) els telèfons mòbils de la ciutadania per a dur a terme un “estudi” de mobilitat.

S’explicava que les grans companyies de telefonia havien cedit aquestes dades i, d’altra banda, s’especificava que es mantindria l’anonimat de la gent. A més, havien de ser unes dates concretes però sembla que s’han ampliat amb l’Estat d’alarma. La mateixa web avisa: “Movilidad de la población durante el estado de alarma (COVID-19)”.

Publicitat

Ara el resultat ja es pot veure i, si més no, és inquietant. Es poden seleccionar tots els municipis de l’Estat per dies concrets i demanar què es vol veure: on es desplaça la població que surt de la seva àrea de residència o d’on ve la població que es troba en cada àrea de destinació.

A més del mapa, hi apareix una llegenda més detallada amb el nombre exacte de persones desplaçades i la seva procedència.

Podeu consultar les dades aquí.

Et pot interessar  La inflació augmenta quatre dècimes fins al 3,1% al març a Catalunya per l'encariment de la llum i els carburants
Publicitat

Opinió

Minut a Minut