Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’Institut Nacional d’Estadística espanyol geolocalitzarà tots els mòbils del 18 al 21 de novembre

|

- Publicitat -

Espanya ja té guió per un futur capítol de Black Mirror: L’Institut Nacional d’Estadística espanyol (INE) espiarà els ciutadans. Gràcies a les principals operadores de telefonia de l’Estat coneixerà com es mouen els ciutadans gràcies als seus telèfons mòbils. Durant el dia de Nadal i del 18 al 21 i el 24 d’aquest novembre seguirà els moviments dels terminals. També durant les vacances d’estiu: el 20 de juliol i 15 d’agost.

Aquesta acció és pionera a Europa i l’institut estadístic rebrà les posicions dels números però assegura que no els titulars de les línies gràcies a la col·laboració de Movistar, Vodafone i Orange.

Publicitat

L’excusa és que la informació servirà per esbrinar quins són els desplaçaments habituals de la població i, per tant, on s’han de prestar els serveis públics i reforçar les infraestructures.

Segons explica El País, per geolocalitzar la gent, dividirà el territori nacional en 3.500 cel·les amb un mínim de 5.000 persones en cadascuna d’elles. D’aquesta manera, les mides dels requadres varien: les cel·les es tornen molt grans en àrees amb poca població i es van fent molt més petites en llocs amb alta densitat d’habitants. Es prendrà la posició dels mòbils entre les dotze de la nit i les sis del matí per establir el lloc de residència. I entre les nou del matí i les sis de la tarda es s’examinaran els fluxos de persones. També s’observarà si en aquests quatre dies examina si el terminal es mou en sis moments diferents del dia (a les 6.00, 10.00, 14.00, 18.00, 22.00 i 2.00). Així es pot dilucidar si l’activitat del mòbil és nocturna o diürna.

Et pot interessar  La inflació augmenta quatre dècimes fins al 3,1% al març a Catalunya per l'encariment de la llum i els carburants

Pel que fa a la legalitat d’aquesta pràctica, l’INE ha contrastat que a manejar-informació anònima no comporta problemes d’incompliment de la llei de protecció de dades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut