Dissabte, 6 de març de 2021 - Edició 954
La República

Les forces d’ocupació seguiran al Principat prenent la frontera amb França

El Gobierno usa l’estat d’alarma per prorrogar fins al 10 de maig els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal

Redacció
Redacció 25/04/2020

El Gobierno ha prorrogat una altres 14 dies, fins a les zero hores del 10 de maig, els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal, segons consta en una ordre signada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’ordre, que s’emmarca en les mesures adoptades per al control de l’epidèmia de coronavirus, tindrà efecte la propera mitjanit i està subjecta a noves extensions en cas de necessitat.

Des que aquests controls van entrar en vigor el passat 17 de març, només es permet l’accés a territori nacional a ciutadans espanyols, persones residents a Espanya, treballadors transfronterers i aquells que acreditin, documentalment, causes de força major o situació de necessitat.

La restricció no s’aplica al transport de mercaderies per tal d’assegurar la continuïtat de l’activitat econòmica i de preservar la cadena de proveïment.

La mesura tampoc afecta el personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals situats a Espanya, sempre que es tracti de desplaçaments vinculats a l’exercici de funcions oficials.

La pròrroga, ha explicat el Departament, s’emmarca dins de l’activació de l’article 28 del Codi de Fronteres Schengen, que permet restablir temporalment els controls a les fronteres internes.

Aquesta mesura se suma a la restricció de l’accés de viatgers a través de les fronteres exteriors d’Espanya en ports i aeroports, que va entrar en vigor el 23 de març. El 23 de març també es va establir el tancament, amb caràcter temporal, dels llocs terrestres habilitats per a l’entrada i la sortida d’Espanya a través de les ciutats de Ceuta i Melilla.