Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les forces d’ocupació seguiran al Principat prenent la frontera amb França

|

- Publicitat -

El Gobierno ha prorrogat una altres 14 dies, fins a les zero hores del 10 de maig, els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal, segons consta en una ordre signada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’ordre, que s’emmarca en les mesures adoptades per al control de l’epidèmia de coronavirus, tindrà efecte la propera mitjanit i està subjecta a noves extensions en cas de necessitat.

Publicitat

Des que aquests controls van entrar en vigor el passat 17 de març, només es permet l’accés a territori nacional a ciutadans espanyols, persones residents a Espanya, treballadors transfronterers i aquells que acreditin, documentalment, causes de força major o situació de necessitat.

La restricció no s’aplica al transport de mercaderies per tal d’assegurar la continuïtat de l’activitat econòmica i de preservar la cadena de proveïment.

La mesura tampoc afecta el personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals situats a Espanya, sempre que es tracti de desplaçaments vinculats a l’exercici de funcions oficials.

La pròrroga, ha explicat el Departament, s’emmarca dins de l’activació de l’article 28 del Codi de Fronteres Schengen, que permet restablir temporalment els controls a les fronteres internes.

Aquesta mesura se suma a la restricció de l’accés de viatgers a través de les fronteres exteriors d’Espanya en ports i aeroports, que va entrar en vigor el 23 de març. El 23 de març també es va establir el tancament, amb caràcter temporal, dels llocs terrestres habilitats per a l’entrada i la sortida d’Espanya a través de les ciutats de Ceuta i Melilla.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut