Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

“Les clavegueres de l’Estat”: Així destapa un diari alemany les males arts d’Espanya contra l’independentisme

Cita Fernández Díaz i l'Operació Catalunya, el coronel Baena i el seu perfil Tàcito, Carlos Lesmes, el CGPJ i el jutge Llarena

|

- Publicitat -

El setmanari alemany Der Frietag, fundat el 1946 i que té acords de publicació d’articles amb els diaris The Guardian i The Observer, ha publicat un article que destrossa i dilapida la imatge d’Espanya. Al text desgrana la seva cara més obscura i perversa i que s’atreveix a anomenar “Kloaken des Staates” (les clavegueres de l’Estat).

L’article es basa en com Espanya ha usat la màxima del fi justifica els mitjans per acabar contra “Der Prozess” (el procés), saltant-se la llei i rebentant l’Estat de dret. L’article versa sobre el judici contra els presos polítics i descriu el model espanyol com “un Estat de dret que fa molta pudor de resclosit” i en posa exemples concrets:

Publicitat

Primer es refereix a un dels molts escàndols que acumula la lluita espanyola contra el procés i cita l’Operació Catalunya i a l’exministre Jorge Fernández Díaz del PP i com muntà una brigada especial de la Policía contra els “enemics d’Espanya”, que explica que són els “separatistes” catalans.

L’article fa referència que l’Estat espanyol es valdria de tots els mitjans sense autorització legal. Cita les “acusacions fabricades” de corrupció contra Artur Mas, Xavier Trias i altres que després es van saber que eren fake. Der Freitag també explica com el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer del jutjat 13 va mentir en negar haver ordenat a la Guardia Civil més de 40 interrogatoris a polítics catalans per intentar impedir el referèndum: “El comportament il·legal de jutge del 13, ja malalt, fou alabat per Carlos Lesmes Serrano, actual president del Tribunal Suprem, i reprodueix les paraules que li va dir a Sunyer: “Has canviat la Història d’Espanya”.

Però, fins i tot, hi ha espai per recordar en ‘Tácito’ i les seves males arts contra tot el que fos sobiranista català i explica que era un perfil a les xarxes propietat del coronel Daniel Baena, cap de Guardia Civil encarregat d’elaborar els informes del judici. “Són el mateix home. Cap conseqüència”, reflexiona.

Per acabar-ho d’adobar, hi ha espai per carregar durament contra el mateix Consell General del Poder Judical que descriu com a claveguera per l’ascens del jutge Pablo Llarena. Sobre ell explica que va arribar al TS i fou designat instructor del judici contra l’independentisme contra tota norma i criteri. I narra que és gràcies a ell que la causa contra el sobiranisme ha esdevingut un judici polític amb l’objectiu d’esclafar la base a la societat civil del moviment independentista.

Per acabar, s’exclama i es pregunta com pot ser que els Jordis i Carme Forcadell s’enfrontin a penes més altes que els consellers del govern empresonat. Així doncs, desgrana que el “crim” de Forcadell va ser acceptar incloure el debat sobre independència a ordre del dia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut