Dissabte, 15 d'agost de 2020 - Edició 751
La República

L’empresa que va gestionar la compra de tests defectuosos va canviar la seva seu social després de l’1-O

La companyia, que segueix operant a Santa Coloma de Gramanet, ha culpat al Gobierno en un comunicat

Redacció
Redacció 24/04/2020
Interpharma

L’empresa Interpharma, que va fer d’intermediari entre el mercat xinès i el Gobierno per la compra de tests defectuosos i a un preu molt superior del mercat (va fer pegar amb diners públics 26 euros la unitat quan en costava 3 euros) va canviar la seva seu social després de l’1-O. En total la compra dels 650 mil tests fallits va suposar una despesa de les arques públiques de 17 milions d’euros.

L’empresa establerta a un dels feus històrics del PSC, Santa Coloma de Gramanet, va ser de les que vilment va canviar la seu per motius polítics i en pro de l’unionisme després del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

John-Oliver Staib Natalicchio és l’administrador únic de Interpharma, i a través del seu web, després de dies tancat, ha emès un comunicat on culpa l’Estat: “El fabricant va aportar la documentació requerida sobre les certificacions, estudis clínics i protocols d’ús, que va ser traslladada a les autoritats espanyoles, que la van analitzar i van validar”.

Cal recordar que l’empresa està més especialitzada en productes de cosmètica, no té cap vinculació comercial amb la Xina.

Relacionats