Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’augment de la despesa en defensa fa trontollar el Gobierno de coalició

|

- Publicitat -

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha demanat “una reflexió” a l’espai polític “a l’esquerra del PSOE”, en una clara indirecta a Podemos perquè doni suport a l’augment de la despesa en defensa. Aquest prec arriba després que el president espanyol, Pedro Sánchez, fixés ahir l’objectiu d’assolir el 2% del PIB en despesa militar de cara al 2029.

La formació lila haurà de decidir si continua sostenint l’executiu amb el PSOE o si ser fidel al seu ideari antimilitarista. De moment, el cap del Gobierno els intenta convèncer que tinguin en compte el “nou ordre mundial” que crea la guerra d’Ucraïna, com han fet, a parer seu, Suècia i Finlàndia demanant l’ingrés a l’OTAN.

Publicitat

En la mateixa línia, Albares ha argumentat que incrementar la partida en defensa implica “protegir els ciutadans i dins d’ells els més vulnerables perquè la inseguretat sempre colpeja desproporcionadament el més dèbil”. Així, el titular d’Exteriors ha intentat persuadir Podemos dient que incrementar la despesa en defensa és protegir els ciutadans “igual” que ho és adoptar mesures de l’escut social.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut