Dilluns, 10 d'agost de 2020 - Edició 746
La República

L’Ambaixada dels EUA a Madrid alerta als seus ciutadans d’un alt risc d’atemptat a l’Estat espanyol

Anima a revisar els “plans personals de seguretat” que tinguin els nord-americans a Espanya

Redacció
Redacció 13/01/2020

Les tensions entre els Estats Units d’Amèrica i l’Iran tenen conseqüències arreu, fins i tot a l’Estat espanyol. I és que el dimarts passat l’Ambaixada dels EUA a Madrid va emetre una “alerta de seguretat” als seus ciutadans que es troben a l’Estat espanyol. Es justificava l’avís per les “grans tensions a l’Orient Mitjà”.

Segons l’alerta cursada per la legació nord-americana a Madrid, aquesta situació de conflicte internacional entre ambdós països “pot resultar en riscos de seguretat per als ciutadans nord-americans a l’estranger”.

Davant d’això, l’ambaixada recomana als seus nacionals que es trobin a l’Estat espanyol una sèrie d’actituds, com mantenir un perfil baix i portar certa cura i estar atent a l’entorn, al que els envolta.

Concretament, aconsella mantenir-especialment alerta en llocs freqüentats per turistes, s’entén que per la possibilitat que es produís algun atemptat o atac, segons explica elconfidencialdigital.

També anima a revisar els “plans personals de seguretat” que tinguin aquests nord-americans, i que també tinguin en tot moment els seus documents de viatge actualitzats i fàcilment accessibles.

Aquest avís també l’han difós a les ambaixades a Israel i Palestina, una zona especialment sensible per la seva proximitat a l’Iran però també en llocs molt més allunyats, des de Mèxic fins a Barbados, Dominica i altres illes del Carib.

Relacionats