Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

L’Alta Comissionada de l’ONU pels Drets Humans insta els governs a “alliberar” presos “menys perillosos” pel covid-19

|

- Publicitat -

L’Alta Comissionada de les Nacions Unides pels Drets Humans, Michelle Bachelet, ha instat els governs a “examinar com poden alliberar” els presos especialment vulnerables al COVID-19 i els detinguts “menys perillosos”.  Una mesura que des de La República ja especulàvem que s’havia de dur a terme des de l’inici de la pandèmia.

Publicitat

“Ara més que mai els governs haurien de posar en llibertat a tots els reclusos detinguts sense motius jurídics suficients, entre d’altres, als presos polítics i interns que van ser empresonats simplement per expressar idees crítiques o dissentir”, ha insistit Bachelet. A més, ha exigit a les autoritats d’arreu del món “mesures urgents” per protegir la salut de les persones en presons, CIEs i hospitals psiquiàtrics.

Bachelet ha demanat als governs que no “oblidin” les persones empresonades o recloses perquè el seu abandonament podria ser “catastròfic”. “Existeix el risc que el coronavirus arrasi amb les persones recloses en aquestes institucions”, ha alertat l’Alta Comissionada de l’ONU.

D’altra banda, Bachelet ha admès que potser és necessari limitar les visites a les presons per evitar més brots, però ha avisat que la “suspensió sobtada” de contactes pot agreujar la tensió als centres penitenciaris.

Bachelet també veu amb preocupació que “alguns països amenacin amb penes de presó” per aquells que vulnerin les mesures per complir amb el confinament. “L’empresonament hauria de ser una mesura d’últim recurs, en particular durant aquesta crisi”, ha defensat.

Publicitat

Més notícies

Opinió