Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

L’aberrant motiu pel qual la presidenta de la Asociación de Fiscales demana un plus pels magistrats destinats a Catalunya

Cristina Dexeus creu que els joves que protesten segur que no han vist ni un dia de sessió del judici al procés

Redacció 04/11/2019

La presidenta de la Asociación de Fiscales d’Espanya, Cristina Dexeus, creu que els magistrats destinats a Catalunya han de tenir un plus al sou per poder pagar escoles concertades als seus fills i així “evitar que s’eduquin en centres que adoctrinen”.

L’ultra nacionalista espanyola assegura que “els més joves, amb nens petits, podrien usar aquest complement perquè el seu fill no vagi a un col·legi públic on li adoctrinin i puguin anar a un concertat o a un privat”.

En una entrevista a economíaDigital recollida per eldiario.es, Dexeus assegura que així es podria “evitar la fuga de companys” del Principat. A més, vincula els aldarulls de les últimes setmanes a Barcelona amb les escoles catalanes i titlla d’ignorants els joves “cap d’ells s’ha parat a veure cap sessió del judici del Procés” i que tampoc han llegit l’escrit de l’acusació fiscal ni la sentència.

“Han sortit al carrer a calar foc perquè, en certa manera, la manipulació que s’ha fet de la joventut l’ha conduït al radicalisme”. Una situació en la qual, creu Deseux, ha tingut a veure “la falta d’atenció per part de l’Estat que ha anat succeint des de fa anys a Catalunya”.

Per això, insisteix, el Govern ha d'”estar pendent que no es produeixi adoctrinament a les aules”, perquè “és imprescindible que els alumnes acabin el seu cicle formatiu amb coneixements sòlids sobre el contingut de la Constitució”.