Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La UE preveu un “augment ràpid” dels contagis de coronavirus

|

- Publicitat -

La Unió Europea descarta unificar les mesures a aplicar per frenar l’expansió del coronavirus. “La situació és molt diferent en els estats i seria molt difícil pensar en un projecte uniforme”, ha assegurat el ministre de Sanitat de Croàcia, Vili Beros, com a estat que té la presidència de torn, després de la reunió extraordinària de ministres de Sanitat que s’ha celebrat a Brussel·les per abordar el coronavirus. La segona trobada entre ministres només ha estat un intercanvi d’experiències entre els titulars de Sanitat i ha acabat sense cap mesura addicional malgrat que Brussel·les preveu “una tendència d’augment ràpid” en positius per coronavirus en les pròximes setmanes.

Com fins ara, cada estat continuarà prenent les seves pròpies mesures per combatre l’expansió del coronavirus. En la segona reunió extraordinària, els ministres de Sanitat de la Unió Europea s’han limitat a confirmar la necessitat de cooperar, intercanviar informació i ser “solidaris”. Es tracta de les mateixes conclusions a les quals ja van arribar a la trobada del 13 de febrer, quan el nombre de casos de coronavirus era només de 40.

Publicitat

El ministre de Sanitat de Croàcia ha admès que la situació ha canviat respecte el febrer perquè ara “la major part dels casos” són per contagis dins del mateix país. “Som plenament conscients de l’amenaça individual i col·lectiva”, ha remarcat Beros, que ha confiat que amb la cooperació es pugui “disminuir l’impacte” del coronavirus.

“No podem pensar que tots els estats adoptin les mateixes mesures perquè no es troben en la mateixa situació. El que necessitem és una col·laboració més estreta”, ha dit l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, que ha confirmat que hi ha més de 4.000 casos de coronavirus en 24 estats de la Unió.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE

Brussel·les apel·la a la “solidaritat”

Després que alguns estats, entre ells Alemanya i França, hagin bloquejat les exportacions de material mèdic, l’eurocomissària de Salut ha fet una crida a la “solidaritat” entre estats. “No estem a favor de mesures que afavoreixen un estat membre per sobre de la resta. Donem suport a mesures que contribueixen a un enfocament comú”, ha subratllat l’eurocomissària.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut